Jak konserwować letnie warzywa i owoce?
Jak konserwować letnie warzywa i owoce?
Lato jest ulubioną porą roku miłośników świeżych warzyw i owoców — można delektować się soczystymi i słodkimi truskawkami, a także orzeźwiającym smakiem pomidorów czy ogórków. Letnie warzywa i
Piec do zadań specjalnych — piec konwekcyjno-parowy
Piec do zadań specjalnych — piec konwekcyjno-parowy
Piece konwekcyjno-parowe najczęściej są wykorzystywane w profesjonalnych kuchniach, cukierniach lub piekarniach ze względu na swoje ogromne gabaryty. Praca pieca konwekcyjno-parowego opiera się na zjawisku zwanym konwekcją, które polega
Innowacyjne rozwiązania w produkcji eklerów
Innowacyjne rozwiązania w produkcji eklerów
Ekler, eklerek czy eklerka, to smakowite ciasto znana jest pod wieloma nazwami. Ekler charakteryzuje się podłużnym kształtem i składa się z parzonego ciasta przełożonego kremem. Zazwyczaj górna część ciasta jest pokryta pomadą,
Zalety pieców konwekcyjnych
Zalety pieców konwekcyjnych
Piec konwencyjny tunelowy to jeden z elementów koniecznych do wyposażenia przestrzeni profesjonalnej cukierni. Dzięki odpowiednio dobranemu piecowi konwekcyjnemu nie tylko Twoja cukiernia zyska na pokaźnych oszczędnościach, ale