Innowacyjne rozwiązania w produkcji eklerów
Innowacyjne rozwiązania w produkcji eklerów
Ekler, eklerek czy eklerka, to smakowite ciasto znana jest pod wieloma nazwami. Ekler charakteryzuje się podłużnym kształtem i składa się z parzonego ciasta przełożonego kremem. Zazwyczaj górna część ciasta jest pokryta pomadą,
Zalety pieców konwekcyjnych
Zalety pieców konwekcyjnych
Piec konwencyjny tunelowy to jeden z elementów koniecznych do wyposażenia przestrzeni profesjonalnej cukierni. Dzięki odpowiednio dobranemu piecowi konwekcyjnemu nie tylko Twoja cukiernia zyska na pokaźnych oszczędnościach, ale
Top 5 niezbędnych maszyn w Twojej cukierni
Top 5 niezbędnych maszyn w Twojej cukierni
Kto z nas nie lubi czasem skosztować czegoś słodkiego? Kruche ciasteczka, muffiny czy pierniczki są wspaniałym dodatkiem do kawy i herbaty i poprawiają nam humor. Produkcja ciasteczek jest procesem złożonym i wymaga odpowiedniego
Domowy chleb z Podkarpacia
Domowy chleb z Podkarpacia
Domowy chleb kojarzy się przede wszystkim z aromatycznym zapachem oraz wykwintnym smakiem. Z domowym chlebem nie ma konieczności tworzenia kanapki, aby delektować się jego przepysznym smakiem - wystarczy, że posmarujemy go masłem i