Zobacz również
Po czym poznać wysokiej klasy restaurację hotelową?
Po czym poznać wysokiej klasy restaurację hotelową?
Żyjemy w czasach, w których popularne jest korzystanie z restauracji na tyle, że trudno wyobrazić sobie wycieczki czy pobytu w hotelu bez dostępu do wysokiej jakości i dobrej kuchni. Wbrew pozorom, bardzo często to menu i jak...
Jak zbudować linię do produkcji pierników?
Jak zbudować linię do produkcji pierników?
Wybór konkretnych maszyn do produkcji pierników podczas tworzenia linii przemysłowej przeznaczonej do pracy ciągłej podyktowany jest przede wszystkim podanym przepisem. Użycia innych maszyn będą wymagały pierniki bez nadzienia,
Najnowsze trendy w cateringu
Najnowsze trendy w cateringu
Branża usług cateringowych dynamicznie się rozwija na przestrzeni kilku ostatnich lat. Firmy cateringowe, które chcą ze sobą konkurować, muszą dbać nie tylko o profesjonalną oprawę imprezy okolicznościowej i smaczne oraz...
Jak konserwować letnie warzywa i owoce?
Jak konserwować letnie warzywa i owoce?
Lato jest ulubioną porą roku miłośników świeżych warzyw i owoców — można delektować się soczystymi i słodkimi truskawkami, a także orzeźwiającym smakiem pomidorów czy ogórków. Letnie warzywa i
Piec do zadań specjalnych — piec konwekcyjno-parowy
Piec do zadań specjalnych — piec konwekcyjno-parowy
Piece konwekcyjno-parowe najczęściej są wykorzystywane w profesjonalnych kuchniach, cukierniach lub piekarniach ze względu na swoje ogromne gabaryty. Praca pieca konwekcyjno-parowego opiera się na zjawisku zwanym konwekcją, które polega