Piece konwekcyjno-parowe dla branży gastronomicznej

Piece konwekcyjno-parowe dla branży gastronomicznej

Podstawowym wyposażeniem każdego lokalu gastronomicznego jest piec konwekcyjno-parowy. Do przygotowania smacznych i zdrowych posiłków, które podamy potem klientom, potrzebujemy nie tylko zdolnego szefa kuchni i sprawnego zespołu. Aby praca w restauracji była szybka i sprawna wyposażamy ją w odpowiedni sprzęt, który pomaga w gotowaniu sprawiając, że dania są smaczne, a ich przygotowanie nie stanowi problemu i nie zabiera dużo czasu. Piec jest podstawowym sprzętem, którego używamy gotując, obecnie dzięki postępowi technicznemu piece konwekcyjne użytkowane w gastronomi są narzędziem niezwykle wyjątkowym i niezbędnym.

 

Jak wygląda praca przy użyciu pieca konwekcyjnego?

Piec konwekcyjno -parowy to wysokiej jakości nowoczesny sprzęt służący do pieczenia różnego rodzaju potraw. Wytwarza on parę w komorze, co pozwala na zachowanie wilgotności potrawy i zapobiega jej wysuszeniu, dodatkowo przyspiesza obróbkę termiczną. Działanie pieca polega na tym, że wentylatory przetłaczają rozgrzane powietrze przez komorę do filtrów, które oczyszczają je z drobinek tłuszczu, co gwarantuje nieprzenikanie się zapachów, których tłuszcze są głównymi przekaźnikami. Proces ten jest cały czas powtarzany, a dzięki zachowanej cyrkulacji powietrza temperatura w komorze jest równomiernie rozkładana. Dużą zaleta tego pieca jest także to, że został on wyposażony w sondę termiczną, która kontroluje temperaturę wewnątrz potrawy i daje pewność że danie, które zaserwujemy naszym klientom nie będzie ani za bardzo przypieczone ani nie za surowe. Oprócz wydajności i równomiernego rozłożenia temperatury, piec konwekcyjny jest niezwykle energooszczędny.

Piec konwekcyjny wykonany jest ze stali nierdzewnej, z przeszklonymi frontowymi drzwiami, wewnątrz emaliowanej komory pieca znajdują się wentylatory konieczne do zapewnienia zjawiska konwencji. Na drzwiach znajduje się panel sterowania. Piece te przeznaczone są głównie do gastronomi. Piece o dużych wymiarach i dużej mocy pozwalają na przygotowanie większej ilości różnych potraw w krótkim czasie. Takie innowacyjne i niezawodne urządzenie jest dużą pomocą na różnych etapach pracy.


Nowoczesne i wysokiej jakości piece konwekcyjno-parowe dedykowane branży gastronomicznej oferuje firma Stalgast. Piece konwekcyjno-parowe UNOX dostępne z manualnym jak i cyfrowym panelem sterowania, zapewniają najwyższą jakość przygotowywanych w nich potraw. Firma Stalgast oprócz pieców konwekcyjno-parowych i najnowocześniejszego sprzętu gastronomicznego, oferuje też profesjonalne doradztwo oraz montaż i serwis zakupionych produktów.

Opinie (0)
Dodaj swoją opinię
Twoja ocena ogólna:

Zobacz również

Oceń pierogarnię
jako pierwszy
Ocena: 5/5 (4 opinie)
Ocena: 5/5 (5 opinii)
Ocena: 5/5 (5 opinii)
Oceń pierogarnię
jako pierwszy
Oceń pierogarnię
jako pierwszy

Pierogi ze szpinakiem są potrawą, którą zaczę...
Pierogi ruskie zna niemalże każdy Polak, nie ka...
Dla większości Polaków pierogi to najbardziej t...
Masz ochotę na dobre pierogi, ale nie masz czasu,...
Lato bezsprzecznie kojarzy się z jedzeniem smaczn...
Pierogi z mięsem są jednym z najbardziej popular...