Podstawowym wyposażeniem każdego lokalu gastronomicznego jest piec konwekcyjno-parowy. Do przygotowania smacznych i zdrowych posiłków, które podamy potem klientom, potrzebujemy nie tylko zdolnego szefa kuchni i sprawnego zespołu. Aby praca w restauracji była szybka i sprawna wyposażamy ją w odpowiedni sprzęt, który pomaga w gotowaniu sprawiając, że dania są smaczne, a ich przygotowanie nie stanowi problemu i nie zabiera dużo czasu. Piec jest podstawowym sprzętem, którego używamy gotując, obecnie dzięki postępowi technicznemu piece konwekcyjne użytkowane w gastronomi są narzędziem niezwykle wyjątkowym i niezbędnym.
Piec konwekcyjno -parowy to wysokiej jakości nowoczesny sprzęt służący do pieczenia różnego rodzaju potraw. Wytwarza on parę w komorze, co pozwala na zachowanie wilgotności potrawy i zapobiega jej wysuszeniu, dodatkowo przyspiesza obróbkę termiczną. Działanie pieca polega na tym, że wentylatory przetłaczają rozgrzane powietrze przez komorę do filtrów, które oczyszczają je z drobinek tłuszczu, co gwarantuje nieprzenikanie się zapachów, których tłuszcze są głównymi przekaźnikami. Proces ten jest cały czas powtarzany, a dzięki zachowanej cyrkulacji powietrza temperatura w komorze jest równomiernie rozkładana. Dużą zaleta tego pieca jest także to, że został on wyposażony w sondę termiczną, która kontroluje temperaturę wewnątrz potrawy i daje pewność że danie, które zaserwujemy naszym klientom nie będzie ani za bardzo przypieczone ani nie za surowe. Oprócz wydajności i równomiernego rozłożenia temperatury, piec konwekcyjny jest niezwykle energooszczędny.
Piec konwekcyjny wykonany jest ze stali nierdzewnej, z przeszklonymi frontowymi drzwiami, wewnątrz emaliowanej komory pieca znajdują się wentylatory konieczne do zapewnienia zjawiska konwencji. Na drzwiach znajduje się panel sterowania. Piece te przeznaczone są głównie do gastronomi. Piece o dużych wymiarach i dużej mocy pozwalają na przygotowanie większej ilości różnych potraw w krótkim czasie. Takie innowacyjne i niezawodne urządzenie jest dużą pomocą na różnych etapach pracy.
Nowoczesne i wysokiej jakości piece konwekcyjno-parowe dedykowane branży gastronomicznej oferuje firma Stalgast. Piece konwekcyjno-parowe UNOX dostępne z manualnym jak i cyfrowym panelem sterowania, zapewniają najwyższą jakość przygotowywanych w nich potraw. Firma Stalgast oprócz pieców konwekcyjno-parowych i najnowocześniejszego sprzętu gastronomicznego, oferuje też profesjonalne doradztwo oraz montaż i serwis zakupionych produktów.
Twój wpis został dodany i wkrótce pojawi się na stronie
Twoja opinia została dodana i wkrótce pojawi się na karcie firmy