Piece konwekcyjno-parowe dla branży gastronomicznej

Piece konwekcyjno-parowe dla branży gastronomicznej

Podstawowym wyposażeniem każdego lokalu gastronomicznego jest piec konwekcyjno-parowy. Do przygotowania smacznych i zdrowych posiłków, które podamy potem klientom, potrzebujemy nie tylko zdolnego szefa kuchni i sprawnego zespołu. Aby praca w restauracji była szybka i sprawna wyposażamy ją w odpowiedni sprzęt, który pomaga w gotowaniu sprawiając, że dania są smaczne, a ich przygotowanie nie stanowi problemu i nie zabiera dużo czasu. Piec jest podstawowym sprzętem, którego używamy gotując, obecnie dzięki postępowi technicznemu piece konwekcyjne użytkowane w gastronomi są narzędziem niezwykle wyjątkowym i niezbędnym.

 

Jak wygląda praca przy użyciu pieca konwekcyjnego?

Piec konwekcyjno -parowy to wysokiej jakości nowoczesny sprzęt służący do pieczenia różnego rodzaju potraw. Wytwarza on parę w komorze, co pozwala na zachowanie wilgotności potrawy i zapobiega jej wysuszeniu, dodatkowo przyspiesza obróbkę termiczną. Działanie pieca polega na tym, że wentylatory przetłaczają rozgrzane powietrze przez komorę do filtrów, które oczyszczają je z drobinek tłuszczu, co gwarantuje nieprzenikanie się zapachów, których tłuszcze są głównymi przekaźnikami. Proces ten jest cały czas powtarzany, a dzięki zachowanej cyrkulacji powietrza temperatura w komorze jest równomiernie rozkładana. Dużą zaleta tego pieca jest także to, że został on wyposażony w sondę termiczną, która kontroluje temperaturę wewnątrz potrawy i daje pewność że danie, które zaserwujemy naszym klientom nie będzie ani za bardzo przypieczone ani nie za surowe. Oprócz wydajności i równomiernego rozłożenia temperatury, piec konwekcyjny jest niezwykle energooszczędny.

Piec konwekcyjny wykonany jest ze stali nierdzewnej, z przeszklonymi frontowymi drzwiami, wewnątrz emaliowanej komory pieca znajdują się wentylatory konieczne do zapewnienia zjawiska konwencji. Na drzwiach znajduje się panel sterowania. Piece te przeznaczone są głównie do gastronomi. Piece o dużych wymiarach i dużej mocy pozwalają na przygotowanie większej ilości różnych potraw w krótkim czasie. Takie innowacyjne i niezawodne urządzenie jest dużą pomocą na różnych etapach pracy.


Nowoczesne i wysokiej jakości piece konwekcyjno-parowe dedykowane branży gastronomicznej oferuje firma Stalgast. Piece konwekcyjno-parowe UNOX dostępne z manualnym jak i cyfrowym panelem sterowania, zapewniają najwyższą jakość przygotowywanych w nich potraw. Firma Stalgast oprócz pieców konwekcyjno-parowych i najnowocześniejszego sprzętu gastronomicznego, oferuje też profesjonalne doradztwo oraz montaż i serwis zakupionych produktów.

Opinie (0)
Dodaj swoją opinię
Twoja ocena ogólna:

Zobacz również

Oceń pierogarnię
jako pierwszy
Ocena: 5/5 (1 opinia)
Oceń pierogarnię
jako pierwszy
Oceń pierogarnię
jako pierwszy
Ocena: 5/5 (1 opinia)
Ocena: 5/5 (2 opinie)

Pierogi ruskie zna niemalże każdy Polak, nie ka...
Pierogi są smaczne i zdrowe. Jest to tradycyjne p...
Masz ochotę na dobre pierogi, ale nie masz czasu,...
Pierogi z soczewicą są wyjątkowo popularne na w...
Dla większości Polaków pierogi to najbardziej t...
Pierogi to tradycyjna potrawa polska, występując...