Produkcja pralin nigdy nie była tak prosta

Produkcja pralin nigdy nie była tak prosta

Praliny to ulubione słodycze wielu osób. Praliny to niewielkie porcje czekolady ze znajdującym się wewnątrz nadzieniem, orzechami, migdałami itp. Znajdziemy je w rozmaitych bombonierkach oraz cukierniach. Do produkcji pralin potrzebna jest specjalna maszyna, która zapewnia ich piękny kształt, powtarzalność i wyborny smak. Dlatego też jeśli prowadzisz biznes cukierniczy i chcesz rozszerzyć swoją ofertę o praliny, powinieneś rozważyć zakup urządzenia Choco Max od marki Hasborg.

Choco Max https://www.hasborg.pl/produkt/choco-max.html jest innowacyjnym urządzeniem, które może pracować zarówno jako element linii produkcyjnej, jak i samodzielnie. Zadaniem sprzętu jest cykliczna produkcja czekoladek z nadzieniem. W praktyce polega to na tworzeniu całej praliny, uzupełnianie nadzieniem i zamykanie jej od góry. Choco Max umożliwia wytwarzanie czekoladek o wielu kształtach i wzorach. Jest to możliwe dzięki zastosowaniu różnych form - podłużnych albo punktowych. Dzięki zastosowaniu niezwykle precyzyjnego dozownika, praliny mają doskonały kształt i są powtarzalne.

W czym tkwi sekret Choco Max do produkcji pralin?
Przede wszystkim w wyposażeniu w najwyższej jakości komponenty. Moduł podawania czekolady i głowica dozująca powstały z anodowanego aluminium o zwiększonej trwałości. W konstrukcji urządzenia zastosowano dwa 7-litrowe zbiorniki na czekoladę i nadzienie, które są podgrzewane osobno za pomocą specjalnych mat. Maszyna przeznaczona jest do pracy z formami mających szerokość 275 cm.

Choco Max jest bardzo prosty w obsłudze. Posiada 7'' panel dotykowy z intuicyjnym menu. Oprogramowanie urządzenia dostępne jest w kilku językach i zapewnia możliwość zapisywania wybranych ustawień na nośniku zewnętrznym. Choco Max został wyposażony w moduł WiFi, dzięki któremu możliwe jest dokonywanie serwisu oraz zmiany ustawień zdalnie, bez konieczności dojazdu do klienta. Niewątpliwą zaletą maszyny jest jej niewielki rozmiar, dzięki czemu może ona być stosowana nawet w bardzo małej cukierni. Dlatego też do obsługi urządzenia wystarczy tylko jedna osoba, co przełoży się na obniżenie kosztów eksploatacyjnych.

Jak widać, produkcja pysznych i estetycznych pralin jest naprawdę prosta. Choco Max od marki Hasborg to doskonałe rozwiązanie zarówno do małego, jak i profesjonalnego zakładu produkcyjnego. Firma jest jedną z wiodących na rynku i oferuje najwyższej klasy sprzęt cukierniczy. Inwestycja w Choco Max to pieniądze wydane na rozwój, które bardzo szybko się zwrócą.

Opinie (0)
Dodaj swoją opinię
Twoja ocena ogólna:

Zobacz również

Oceń pierogarnię
jako pierwszy
Oceń pierogarnię
jako pierwszy
Ocena: 4.29/5 (7 opinii)
Ocena: 4.38/5 (8 opinii)
Oceń pierogarnię
jako pierwszy

Pierogi ze szpinakiem są potrawą, którą zaczę...
Pierogi z soczewicą są wyjątkowo popularne na w...
Kto z nas nie lubi czasem skosztować czegoś sło...
Wydawać mogłoby się, że zrobienie pierogów ni...
Domowy chleb kojarzy się przede wszystkim z aroma...
Podstawowym wyposażeniem każdego lokalu gastrono...